Amphitrite

Samen met haar man Poseidon regeerde Amphitrite over de zeeën. Door haar schoonheid en sierlijke dansbewegingen wist ze – ongewild – het hart van Poseidon te veroveren. Niet wetende wat ze van de Griekse zeegod kon verwachten, vluchtte ze over het water naar het verre Atlas. Het duurde een tijdje, maar Poseidon vond haar uiteindelijk dankzij zijn trouwe dolfijn – die haar wist te overtuigen van de goede intenties van de Griekse god..

Ze werd beschouwd als de koningin van de zee en vervulde haar waardevolle rol dagelijks met passie. Door de steeds vaker voorkomende afwezigheden van haar man, voelde ze zich dikwijls in de steek gelaten. Ze was sterk. Amphitrite wist namelijk dat ze haar afwezige man moest delen met beeldschone zeenimfen. Op een dag probeerde ze de eenzaamheid en de verlatenheid van zich af te schudden door naar het oosten te zwemmen. Ze was altijd al gefascineerd geweest door de verschijning van de zon. Toen ze aan land kwam begon ze aan een dagenlange tocht die haar bracht naar de hete vlaktes in het Midden-Oosten. Daar vond ze een mysterieuze waterbron die volledig werd omringd door puntvormige planten. Ze liep meteen naar de bron en nam een diepe duik. Na haar verfrissing ging ze aan de rand van het water zitten en staarde ze naar haar reflectie. Ze begon spontaan te lachen. Voor het eerst in lange tijd voelde ze zich weer speciaal. Ze voelde zich mooi en zag in het water dat haar haar lokken straalden zoals ze nog nooit gestraald hadden. Amphitrite was zo betoverd door wat het water en de planten – die ze de naam Aloë Vera gaf – met haar hadden gedaan dat ze de plek zegende.

Vanaf die dag stuurde Amphitrite maandelijks gezanten naar de mysterieuze bron om extracten van de planten mee te nemen naar Griekenland zodat ze dagelijks kon genieten van de effecten die het wondermiddeltje op haar lokken hadden.