Over ons

Welkom en dankje voor je interesse in Divinity Cosmetics!

We maken heel graag gebruik van dit moment om je kort te introduceren aan ons bedrijf.

Samengevat is Divinity Cosmetics:

Divinity Cosmetics is een concept in luxueuze cosmetica ontwikkeld door Fabrizio Tzinaridis. We laten man en vrouw kennismaken me kwalitatieve verzorgingsproducten op basis van top ingrediënten en state-of-the-art technologie geïnspireerd door de rijke cultuur van de Griekse mythologie.

WAAR KOMT DIVINITY COSMETICS VANDAAN?

 

 

De corona-crisis bracht buiten een hoop ellende en angst ook heel wat onzekere tijden voor zo goed als elke zelfstandige ondernemer in de beauty-sector met zich mee. Alsook voor onze founder Fabrizio Tzinaridis die na het meermaals verplicht sluiten van zijn tattoo-shop opeens in een zwart gat viel. Hij vond troost in zelfontwikkeling en ging de confrontatie aan. Dat bracht heel wat duidelijkheid met zich mee. Hij ging op zoek naar een oud vuurtje dat sinds zijn kindertijd al binnenin hem brandde. Een vuurtje van geluk. Een vuurtje van creativiteit, verbeelding en fantasie die hij jarenlang onderdrukt had.

 

Hoe het begon

Het was eind 2020 toen hij aan de slag ging met het idee dat hem al zo lang bezighield. Namelijk het opstarten van een eigen Cosmetica-lijn. Niet zomaar een cosmetica-lijn, maar eentje gebaseerd op de Griekse mythologie waar hij zo van houdt.

Voor zijn aanwezigheid in de media leidde Fabrizio een relatief rustig bestaan. Maar dat veranderde in 2018 met zijn eerste verschijning in verschillende televisie-programma’s. Dat bracht natuurlijk heel wat aandacht maar ook stress met zich mee. Die stress zorgde ervoor dat hij zowel lichamelijk als mentaal heel wat druk moest doorstaan. En dat had op zijn beurt een niet al te best effect op zijn lichamelijke gezondheid maar ook op zijn haar. Fabrizio kreeg te kampen met haarverlies.

 

De zoektocht

Hij ging op zoek naar een oplossing en het ideale product om zijn naam en Griekse roots aan te binden maar hij vond keer op keer teleurstelling bij verzorgingsproducten die net niet datgene hadden waar hij naar op zoek was of gewoon niet bleken te werken. Tot hij besloot om samen te zitten met experten om verschillende formules te testen en gewoon van nul af aan te beginnen. Heel wat research, gesprekken met fabrikanten, laboranten, ontwerpers en verschillende tussenpersonen maakten van het idee een theorie en van een theorie een feit. De eerste tastbare producten manifesteerde zich enkele maanden later en voor hij het wist rolden ze van de band. Ze werden zorgvuldig onder de loep genomen en getest.

Aangezien Fabrizio al een verleden heeft met voedingssupplementen die invloed hadden op de kwaliteit van het haar vond hij het gegeven van haarvitaminen heel interessant. Maar ook de markt voor een luxueuzere trend van shampoos en andere haarverzorgingsproducten sprak hem aan. Dus besloot Fabrizio een webshop te laten bouwen en de twee samen te laten vloeien tot een inspirerend idee.

ONS ASSORTIMENT

 

 

Fabrizio Tzinaridis startte dit avontuur met zijn paradepaardjes, namelijk de AMBROSIA Haarvitamines die het haar van binnenuit voorzien van de essentiële voedingsstoffen en gaan zorgen voor een ongeziene glans en sterkte. Na ze zelf uitvoerig getest te hebben kwam hij er al snel achter dat zijn vitamines van ongekende kwaliteit waren en ze ook nog eens superlekker zijn. Zijn haar groeide in de kortste tijd tot bizarre lengtes na een historie van haarverlies en dunner wordend haar. De haarvitamines zijn een permanente toevoeging geworden aan zijn dagelijkse routine.

Niet veel later kwam de AMPHITRITE Daily Shampoo en conditioner voor zowel vrouwen als mannen met wat langer haar het assortiment aanvullen alsook de anti-allergene, parabeen- en sulfaatvrije, PH-neutrale en parfumvrije AMPHITRITE PURE shampoo voor zij die extensions of een ietwat gevoeligere hoofdhuid hebben. Deze is ook uiterst geschikt voor kinderen gezien zijn fantastische neutrale eigenschappen. Zo irriteert deze shampoo bijvoorbeeld niet in de ogen.

Dames met een lichtere coupe, grijs of wit haar kon Fabrizio natuurlijk ook niet in de kou laten staan dus besloot hij om de AMPHITRITE SILVER shampoo toe te voegen aan het gamma. Niet alleen trekt deze ongewenste pigmenten uit het haar maar zorgt hij er ook voor dat het haar niet droog wordt. Iets wat bij vele andere zilvershampoos vaak het geval is.

Mannen die doorgaans wat minder tralala willen onder de douche kunnen genieten van de POSEIDON Hair & Body.Niet alleen heeft deze een geweldig fris effect op de huid maar is hij met de tijd ook bekend komen te staan om zijn fantastische en onweerstaanbaar Goddelijke geur. Op en top man voelen was het doel met dit product.

Last but not least ging Fabrizio op zoek naar een waardige vrouwelijke tegenhanger van Poseidon. De HEBE Body wash moet zeker niet onderdoen voor de geur en sensatie van haar mannelijke tegenhanger. Deze body wash zorgt voor een ongekend gehydrateerde, zachte huid en een sensationele douche beleving.

WAAROM GRIEKSE MYTHOLOGIE ?

 

 

Die Griekse benamingen komen natuurlijk niet zomaar ergens vandaan. Deze zijn zorgvuldig gekozen naargelang hun betekenis in de Griekse mythologie. Iets waar Fabrizio zelf natuurlijk geen vreemde voor is. Buiten het feit dat Fabrizio zelf van Griekse origine is bestaan zo goed als 90% van de tatoeages op zijn lichaam uit verhalen uit de Griekse mythologie. Iets wat Fabrizio al sinds zijn jeugd heel erg interesseert en heel graag creatief wilde verwerken in zijn levenswerk. Eerst in zijn tattoo-shop en nu ook in zijn cosmetica-lijn. Zo wordt bijvoorbeeld ‘Ambrosia’ in de verhalen beschreven als het ‘voedsel van de Goden’. Wel een passende naam voor iets waarvan je haar weer gaat stralen als de zonnegod Helios zelf!